» S T A R T S I D A
» T W I T T E R
» R A D I O A N N A

London bound!

Ger mig av till Englands huvudstad i dagarna tre för shopping, One Night Only och utforskning. Ska bli urmysigt! Är i detta nu på väg till flygplatsen med pappa, mamma och mormor - vi ska även plocka upp Jessica i Malmö. Puss och kram så ses vi på torsdag!


Brb,

Högskoleprov och ost/vinkväll hos Maria väntar! Missa inte heller min historielärare i Postkodmiljonären ikväll. Puss!


AAAAWWWW YEAH.


Kelter, Goter, Franker, Angelsaxare

Gör historia, tyska och fysik. Målar naglar. Kör en re-run av Queer as Folk ("jag ska bara kolla ett avsnitt", "okej, ett till", "hmmm, nu när jag ändå är igång kan jag ju kolla ett till" och "NEJ SÅ KAN DET JU INTE SLUTA, MÅSTE SE MER"). Bokar biljetter till Stockholm för att umgås med fina sysslingar och Anna. Planerar London om en vecka. Försöker komma på fantasifulla frisyrer och outfits. Faller platt. Puss och hej.

Bildbomb; Födelsedag / Middag


Internetlös, Bayernförlust och lite småtrött

Jag hade ju egentligen tänkt mig ett långt inlägg om igår och en bildbomb fån helgen ikväll, men eftersom jag har varit internetlös hela dagen, samt sörjt Bayerns 2-1 förlust mot Hoffenheim, har jag helt enkelt inte hunnit med. Så det får bli i morgon! Men ni kan få en bild på gårdagens efterrätt i alla fall.


Livet som artonåring

Måste känna att jag känner mig vuxen och behövd nuförtiden. Födelsedagen i går var vacker. Vaknade av att mamma och pappa började sjunga Sankta Lucia istället för Ja må hon leva, haha! Min favorittårta på sängen och lite presenter innan skolan hanns även med. Fick ett par grymma högtalare från Bose, åh vad bra de är. Fick även lite Bayern-saker och en jättevacker skrivbok.

Skolan flöt på med tårta från världens finaste Anna (!!!) och gratulationer, samt avslutades med en fysiklektion till klockan halv fem. När jag kom hem fick jag även mina presenter från min mormor. Pengar till London-resan och en galet snygg Burberry-resväska pacakde jag upp, åh så glar jag blev. Vågar knappt använda den så fin den är. Kvällen spenderades med släkt och vänner till familjen och några fler urmysiga presenter.

Ikväll väntas middag och mys med några fina tjejer, så har spenderat dagen städandes och bakandes, whoho! Kommer bli awesome, och bilder kommer landa på bloggen snart! Puss!

Två timmar kvar av ungdomen!

Mitt sista blogginlägg innan jag blir arton. Myndig. Vuxen. Allt som det innebär. Är jag redo? Vem vet. Är jag taggad? Oehört. Nu är det hur som helst dags att gå in i en ny period av livet.

Trött tjej med två dagar kvar av ungdomen

I övermorgon smäller det! Galet galet galet. Bara två nätter innan jag äntligen är arton.
Utöver det har jag kanske inte så mycket att bjuda på idag. Hade en muntlig redovisning om Bayern gick mycket fint - förutom att jag glömde nämna Schweinsteiger... Hur kan jag glömma min favoritspelare? Haha. Vi fick även vår feedback på historian - MVG på vårt arbete om Kalmarunionen. Skönt! Förutom detta har vi även börjat med integraler, pratat tyska och introducerat mig på skoltidningen Brännbart.

I morgon ska vi prova studentmössor! På fredag fyller jag år! Iiiiiih.

Mein Herz schlägt rot

Nu kör vi! Champions Leaguematch mot Napoli i kväll, Bayern har chansen att öka på sin ledning rejält. Hade även vart skönt att se dem vinna ikväll eftersom jag ska ha en redovisning om dem i morgon bitti. För övrigt har jag en seg dag. Vandrar mest runt i min nya Juicy-kofta och väntar på bättre tider, typ. Födelsedag på fredag, har ingen aning om vad jag önskar mig. London ska bli skönt. Även om jag missar Betnérs show samma dag som jag åker hem. Smällar man får ta helt enkelt. Låter jag opepp? Haha. Nåväl, nu ska jag gå och hälla kallvatten i ansiktet och sätta igång med engelskan. Wish me luck.





Här är en bild på dagens naglar, en hemlig Bayernhllning i form av EKG ser ni här.




Sen rapport från två trötta Annor

Hej sötnosar. Jag är faktiskt på väg att lägga mig, tänkte bara att jag skulle checka in lite snabbt först. Jag har påbörjat sista veckan som sjuttonåring, på fredag smäller det! Puss och hej!

Lite jive på det

Har ju varit ett McFly-fan i snart tre år, och även om jag inte lyssnar på dem lika mycket som jag brukade längre, följer jag ändå vad som händer i deras liv. Det senaste är att bandets trummis, Harry, är med i den engelska versionen av Let's Dance, nämligen Strictly Come Dancing. Här får ni ett smakprov på ur det sett ut så här långt, efter tre veckor.




JAG LEVER! Jag har även internet, vilket är ungefär samma sak.

Efter timmar i telefon med Apple-kundtjänsten, datortekniker och Mac-kunniga släktingar utan framgång under flera dagar, tog jag själv tag i problemet och löste allt på egen hand. Kanske skulle ta och bli datortekniker i stället för något högavlönat jag skulle kunna bli med mina nuvarande betyg.. Nåväl. Nu ska jag fika, sen kommer en post on gårdagens fotbollfest. Här har ni en bild på min nya älskling.

Internetlös

Hej gullisar. Hade tänkt skriva ett långt inlägg om min nya AirPort och så vidare, men efter två timmars kämpande gav till och med pappa upp att försöka installera allt. Förhoppningsvis går det bättre i morgon! Puss


Väntar in farfar och äter världens mest badass macka

Bröd, cheddar, köttbullar, champinioner, tomat - in i micron. Äter som en häst i väntan på kvällens middag.

Entalpi entropi Hess lag och bindningsenergier

Sista provet i Kemi A i morgon. IIIIIH! Hoppas ingen nu påminner mig om att vi har hela kemi B kvar sen. Är väldigt opeppad, men det löser sig nog. Det gör det väl alltid? I morgon påbörjas även min sista vecka som sjuttonåring. Jag är vuxen om en vecka. Känns ju helt sinnesrubbat! Vet inte riktigt om jag är redo alltså, haha!

Vilka har uppdaterat sin iPhone/iPod/iPad till nya iOS 5 ännu? Jag gjorde det igår, med följderna att min mobil kraschade och inte gick att starta. Så idag har jag hela dagen tvingas möta människor ansikte mot ansikte och behövt vara social!!! Tvingade med nöd och näppe bort ångesttankarna. Problemet är dock löst nu efter 40 minuter på stadens Apple store. Fick mobilen fixad och även massa info om Apple TV, airports, kopplingssladdar och dylikt. Kul, vi kanske kan få ännu en fjärrkontroll att lägga till de nio andra vi har.

And we're like na na na

Såg ni matchen mellan Sverige och Holland igår? Helt galet! Fantastisk bedrift att slå världens näst bästa lag sådär med 3-2. Iskallt, Em-plats. Ska bli kul att se vilka de ställs mot i gruppspelet - man kan ju alltid hoppas på att slippa Spanien, Tyskland och Frankrike i samma.... Nåväl. Slutpratat om fotbollen.

Det var ju då studentfest igår, och om man kommer i sina utklädnadskläder får man poäng. Har världens skönaste skola måste jag erkänna. Vid nio på morgonen satt jag och frkostade i mig en fralla med oboy och tittade på när ormar, zebror och turister lullade runt med plågade miner. Jag satt mest och såg oförskämt pigg ut och skrattade lite åt alla som var precis på stadiet mellan fylla och bakfylla. Musik över hela cafeterian och folk som vandrade omkring med öl i kaffekoppar gjorde allt otroligt... surrealistiskt. I övrigt en mycket fin dag som ska avslutas med lite film. Puss!

Studentfestligheter etc.

Jahapp, årets första ~riktiga studentdag på vår kära skola är igång. Det hela påbörjades med studenttävling och ska i kväll avslutas med studentfest med Djungel/Djur-tema. Man måste ju dock vara arton år fyllda för dessa två aktiviteter (10 dagar kvar, lovely), så jag ska snällt stå vid sidan och titta på. Kanske inte så fel det heller, när man tänker efter? Dagens studenttävling gick till som följer: Varje klass har tre deltagare i sitt lag, och det hela går på tid. Den första personen....


1) Börjar med att klunka i sig ca 0,5 liter cola,
2) springer sedan 20 meter,
3) kör Irländsk julafton (pannan mot en bandyklubba, snurra 10 varv runt den) och springer tillbaka
4) doppar ner huvudet i en hink vatten
5) doppar huvudet i en hink mjöl för att med munnen plocka upp ett skalat ägg
6) äter upp ägget
7) springer och gör 10 varv irländsk julafton och springer tillbaka
8) får en stor burrito bestående av majonäs, kaviar, smör, bostongurkor etc inlindat i tunnbröd, måste svälja allt innan han får springa vidare
9) avslutar med ytterligare tio varv irländsk julafton


Man lämnar därefter över till nästa person, som gör samma sak. Om man spyr utanför spyhinken, får man minuspoäng. Är ändå rätt glad att jag slapp alltså.


När de andra lirar iväg på studentfest i kväll kommer jag gosa upp mig framför Tyskland - Belgien och möjligen avsluta med lite Sverige - Holland innan jag ska se klart Pirates 4 med mamma och pappa. Kommer nog bli rätt mysigt i allafall. Nu ska jag klunka i mig den här smoothien innan jag letar upp en bra livestream. Chaio!




We're never gonna be as young as we are tonight


Bolognese & Pirates avslutar kvällen



Så var föräldrarna hemma igen, och lugnet återställt. Fick Kicker's ChampionsLeague-special av mamma, underbart! För övrigt insåg jag att allt jag gjort under helgen, måste återupplevas med mamma och pappa. Så vi har precis avnjutit en stor portion av min spaghetti med köttfärssås och sitter nu parkerade framför Pirates 4 (igen). Som det kan gå!

Jag börjar klockan halv tolv i morgon, så för mig är det sovmorgon som gäller, skönt! Nu ska jag dock vara social och koncentrera mig på Johnny Depp och Sam Claflin, chiao!

Dinner for one, entalpiförändringar och så lite Vampire Diaries

Bonjour, mes amis. Spenderar eftermiddagen i min ensamhet, väntandes på att mamma och pappa ska komma hem från Örebro. Dagens födointag bestod av egengjord Spaghetti Bolognese, mycket stolt över mig själv, även om min mormor hjälpte till en hel del. Har dock väldigt mycket över nu, så fi får väl hoppas att mina kära föräldrar är hungriga när de väl bestämmer sig för att dyka upp.

Just nu sitter jag och mixar kemiplugg med att välja ut foton till mitt sommaralbum och vill helst av allt skjuta mig själv för jag orkar verkligen inte skolan just nu. Men ska i alla fall försöka få in en hel del om entalpi och entropi, skriva klart min engelskauppsats samt påbörja tyskan innan dagen är över. Som morot har jag satt några avsnitt av Vampire Diaries - började kolla för något halvår sedan men slutade efter cirkus fem avsnitt, så gör et nytt försök. Inte förrän jag är klar dock! Så nu ska jag återgå till livet som naturare. Kanske postar lite bilder sen. Puss.

Sitter och ser på när Tyskland vinner sig sin väg till EM 2012




En månads väntan var över och vi fick äntligen se våra kära landslag igen. När Sverige körde över Finland på Svensk TV, satt jag och med en hackig stream och såg på när Tyskland fick kämpa en hel del. Det gav dock resultat, 3-1 säkrade den nionde raka segern i kvalspelen för de svart-röd-gula.

Målen sattes även, vilket jag känner mig väldigt stolt över, av tre Bayern-spelare. Mario Gomez (surprise, surprise), Thomas Müller samt min älskling, Bastian Schweinsteiger på straff. Det enda dåliga med denna match, med möjligt undantag av halvbra försvarsspel, var att Turkiet till slut spräckte Manuel Neuers nolla. Then again, han har stått en bra bit över 1000 minuter utan att släppa in något, vilket inte så många andra lyckats med.

På tisdag är det dags för den sista kvalmatchen, Tyskland som för länge sen säkrat sin seger, tar sig an Belgien. Missa ej!

Finally Friday!

Hej gullisar, det är fredag och veckan är slut - s k ö n t! Firas med massa mat, min mormor och helkväll vid teven. Ok, vår kära digitalbox har slutat fungera, så håller till godo med  streams och filmduk - klagar inte! Började kvällen, såklart, med fotboll, vilket jag kommer skriva om mer när det kommit upp lite vettiga bilder. Kan avslöja att jag är väldigt nöjd med mina pojkar även idag. Nu gäller Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides. Extremt rolig film, som jag köpte på blu-ray idag. Nu ska jag dock vara social - här får ni en bild på min uppladning för fotbollen för att fördriva tiden.


Betar av listan, ett steg i taget



En historiaredovisning är avklarad och jag kan sätta två bockar i listan. Engelskan är förhoppningsvis också på gång att bli klar, om jag hittar lite mer inspiration ikväll. En hel helg i stillhet och åtminståne några till av punkterna kommer vara överstökade. Yes.

Slutade för övrigt tidigt idag, vår engelskalärare är bortrest och tyskan var inställd p.g.a. teater. Så jag kom hem tidigt, låg på sängen, städade skrivbordet, åt och tog det lugnt för en gångs skull. Skönt. Borde göra det oftare... ;). Vaknade ju även till nyheten av att teknikguden Steve Jobs har gått bort, endast 56 år gammal. Hjärtskärande, han var ett geni, han ändrade världen. Sitter ju själv med enn uppsjö av Apple-produkter, helt galet. Vila i frid.

Lite lättsammare nyheter, i morgon är det, om någon missat det, fredag. Sista skoldagen, helg och sist men inte minst... landslagsfotboll! Som jag har saknat mina tyska pojkar (Podolski, Hummels, Benni, Özil, KLOSE etc.) som jag inte får se i Bayern varje helg. Taggar järnet. Nu ska jag måla naglarna med tyskt tema. Puss!

Konsertbiljetter ☑

Iiiiiiiiih! Två biljetter till One Night Only's spelning i London på höstlovet är nu kirrade. Fint. Mycket fint.

two kids, one love, who cares if we make it up?

The Maine - I Must Be Dreaming

Lite fattigare, mycket gladare


Böckerna som köptes in i Stockholm. Första delen av förlagan till populära True Blood på Svenska - jag orkar helt enkelt inte leta reda på den engelska versionen. The Curious Incident of the Dog in the Night-time, en bok som vi läste på engelskan i ettan, extremt rolig och charmig berättelse om en kille med Asbergers, berättat ur hans synvinkel. Beautiful Malice - aldrig hört talas om boken, men den var rekomenderad, så jag tänkte "varför inte?". Sist men inte minst blev det första delen av the Hunger Games, denna gång på Engelska.




Invigning mitt iPhone-skal idag, som jag köpte på Glitter för någon månad sen. Jag är kär!

There's nothing surgery can do, when I break your little heart in two

Nej, ni ser inte i syne. Den hemliga HTML-nörden har satt sig till rätta och byggt upp en ny bloggdesign. Vad tycker ni? Om den fortfarande ser helt screwed ut kan ni testa att uppdatera sidan, kan behövas i bland. Rosa har blivit lila, New York har blivit London och sommar har blivit höst, så här i oktobertider. Har även fixat en textstil som jag trivs bättre med i inläggen.

I övrigt är jag fortfarande förkyldis, dock avtar det sakta men säkert! Vi börjar inte förrän klockan halv tolv i morgon, ibland är livet allt bra vackert. Anledningen är en tjänstledig historielärare samt eget arbete i Engelska C. Vi ska hålla ett tal om "whatever you want" i sju minuter. Jag tänker prata om Bayern. Jag kan nog prata på en god halvtimme eller mer om dem, utan förberedelser. I morgon ska tiden dock tas tillvara på - måste jobba undan några av uppgifterna jagar oss.. Wish me luck. x

Sena nätter, Södermalm och en väldans massa Ben & Jerrys


Sjukis

Hej sötisar. Inte bästa dagen idag, kan man väl säga. Väcktes av ett samtal från Ängelholms Flygplats om att jag glömt min iPad på planet igår.. smooth där. Fortsatte med att inse att jag inte blivit frisk från min dunderförkylning samt att jag har träningsvärk från att ha vandrat över hela Södermalm igår. Det hela fortsatte på samma bana- glömde nyckeln till skåpet där jag hare planschen som måstemåstemåste lämnas in idag. Tekniken stöter bokstavligt talat bort mig och jag har en redovisning att göra i morgon. Men man ska inte klaga! Dags för en ipren och lite filande på mina talkort. Puss!


P.S, spana in mitt finfina fynd från designtorget.


Lite Stockholmskärlek.

Hej fina människor. Vaknade just upp till den tredje och sista dagen här på Södermalm. Vill helst inte åka hem ikväll, men plikten och skolan kallar i morgon.

Flygresan hit var kort, ungefär tjugo minuter av Pirates 4 hanns med innan det var dags att förbereda sig för landning igen. Flög över Stockholm by night, åh så vackert det var. Flyga över städer är något av en favoritsysselsättning, faktiskt.

Gårdagen påbörjades med en fin sovmorgon och lugn frukost, innan jag började packa ner mina mattegrejer. En promenad till Liljeholmen senare och sen satt jag där på tuben ut mot Norsborg. Upphämtning av syssling Kalle, sen bar det av hem till dem för 4,5 (!!!) timmars oavbrutet matteplugg. Oj oj. Otroligt skönt dock, att få allting förklarat för sig från grunden. Gick igenom nästan hela Matte D på den tiden, gudars skymmning.

Avslutade kvällen i ghettot med middag, golvplanks-bärning samt lite matbordschillande innan det bar av in till stan igen. Så mysigt att träffa båda mina sysslingar, det var ju ändå galet längesen vi umgicks på riktigt.

Fick lite mer mat hemma på Söder igen. Åt en halv paket Ben & Jerrys. Kollade på Freaky Friday till halv tre. Fin avslutningskväll.

Nu har jag checkat in själv (vuxenpoäng) och ligger och läser i min bok. Livet är allt bra fint. Kram och hej!