» S T A R T S I D A
» T W I T T E R
» R A D I O A N N A

Ett fåtal bilder från Newcastle

Oredigerade och så, då jag fortfarande inte har photoshop.


Mellanlandning på Heathrow, tre timmars väntetid - bestämde oss för lite lunch!


Fish & Chips gällde för mig, som vanligt när det vankas Englandsresa



Lite Newcastle city från ett tågfönster



Lite fågelskådning på perrongen i väntan på tåget



Finaste graffitin



och finaste David på Nando's i väntan på veckans 328490e kycklingrätt



En Primark-väska som gjorde mig lycklig, så jag köpte den



Och så lite mat på det, älskar Nando's och deras menysystem.



Hemma från NC och har redan reseabstinens

Hej hej! Då var livets sista "riktiga" sportlov slut... Herregud! Kommer väl ioförsig ha det på högre utbildningar sen med, men när vet när det blir av? Alla de här loven fick sig i alla fall ett vackert avslut med 6 dagar i Newcastle tillsammans med David, boende hos hans pappa med Hannah och Bea. Vi bodde i South Shields, ute vid kusten, ca 30 minuter från stadskärnan och spenderade våra dagar shoppandes, ätandes och filmtittandes.

Snabbt, Newcastle i siffror:

Antal milkshakes från Shakeaholic vi tillsammans konsumerade ... 8
(Oreo/Daim, Nutella, Hallongodis/Vit Crunch-choklad,
Hallon/Kinder Maxi, Chocolate Chip Cookies/Oreos,
Jordgubbsgodis, Colagodis, Banan/Toblerone)
Antal filmer sedda ... 6
(The Woman in Black, 127 hours, The Princess Bride,
Forgetting Sarah Marshall, The Perfect Host,
Knight and Day)
Antal filmer inköpta på HMV ... 45
(David: 30, Jag: 15)
Antal timmar resta fram och tillbaka ... 23
Antal kyckling-baserade måltider ... många
Vanligaste tiden att gå upp på morgonen ... 14.30
Dagar jag stannade ... 6
Dagar jag ville stanna egentligen ... 420285021

Annas twitterfavoriter presents; Transfrans


diary of a wimpy kid

Någon mer än jag som märkt vilket pissigt dåligt humör jag vart på de senaste dagarna? Måste bli ändring pronto, om jag inte vill spendera resten av livet ensam med mina katter, som förmodligen kommer hata mig. Är fruktansvärt skoltrött, eller pluggtrött, eller vad det nu heter. Spenderar gladeligen mina dagar i skolan eftersom det är typ det roligast som finns. Ända tills det är läx-/ inlämnings- och provdags då, känner hur jag tappar allting då. Usch ja. Bara två dagar till lov dock! Ska verkligen försöka att inte tänka på matte e en enda gång och bara njuta av tiden och sällskapet i Newcastle. Kommer nog gå finfint!

Behöver även en baldejt PRONTO. Någon som har en på lager? Betalar snart både min och the potential date's balkostnad.... Hojta till. Seriöst.

like we used to



Typ min favoritlåt just nu. Värsta sitta-och-gråta-efter-att-ha-gjort-slut-låten, jag vet, men åh vad jag tycket om den.
Vackra A Rocket To The Moon och fina Nick, ni är trés fantastico.



Happy tuesday och kärlek till religionsplugg

Efter att ha stirrat på samma sida i religionsboken i tre timmar tänkte jag nu ta tag i mitt liv. Puss.

Det där när jag misslyckas brutalt med bakandet

Vi tänkte att det var jättesmart att istället för att baka vår episka trevånings-kaka i går kväll, göra det nu i morse, och spendera hela gårdagskvällen pluggandes. Inte lika bra kändes det i morse när vi, en kvart innan vi skulle hemifrån, insåg att ugnsluckan var sönder och att kakan inte alls var gräddad. Så, en kvart istället för en timme fick den stå inne. Det bästa? Den blev väldigt bra i alla fall! Även om den vi gjorde på min födelsedag slår alla rekord...
Så, allt som allt, väldigt lyckat ändå.

Vi tog med ovan nämnda kaka till tyska steg 4-lektionen och bjöd på tillsammans med glass och chokladsås - uppskattat! Till kakan kollade vi på Falskmyntarna en av mina absoluta favoritfilmer. Gör säkert en recension av den någon dag då vi sett hela. Nu ska jag dock återgå till studier och förberedelser, tjingeling.



Hann inte ta någon bild på paniken i morse, men här får ni en bild från min födelsedag på älsklingskakan. Kommer lägga upp receptet här någon dag, så håll utkik!

T-bensstek & Melodifestival

Tjenare. Har haft en söndag späckad med religionsplugg och PA-översättning, så har inte hunnit blogga innan. Tänkte bara meddela att gårdagen var väldans mysig, familjen samlades framför först Melodifestivalen och sedan Sherlock med t-bensstek, pasta och gott vin. Vad tyckte ni om melodifestivalen? Är lite Ulrik Munther-motståndare och var inte särskilt förtjust i hans bidrag. Däremot älskade jag både Top Cats och han där dansande kontors-David, som ju gick till andra chansen respektive final.

Nu inväntar jag trevligt sällskap i form av Anna för lite plugg och bakning inför morgondagens tyska. Kommer lägga upp bilder från det episka bakandet sedan, men nu får ni hålla till godo med en bild på gårdagens föda.



Euro shenanigans



Har inga ord för min längtan efter EM'12.
Revanchdags för mina tyskar!

Årets första shoppingterapi


Friday, and I'm in love

Hej sötnosar. Ännu en vecka börjar nå sitt slut - bara en vecka kvar till sportlovet! Innan dess ska dock mycket hinnas med; labrapporter ska skickas in, religionsprov ska skrivas och studentfester ska besökas. Nåväl nåväl, är i alla fall klar med ett fysikprov och lite inlämningar nu, så jag ser ändå ljuset. För övrigt har jag råkat radera mitt photoshop, så jag vet inte riktigt hur mycket bilder som blir redigerade tills jag fixat nytt - bara så att ni vet.
Skoldagen har varit väldigt underhållande, i synnerhet sista timmen då vi hade en helgalen tyskalektion. Det slutade ungefär så här:


Efter en timme bara grammatik
Sabine: Jag vet att det är jobbigt, men det är som en lång förlossning! Snart är det över!
Jag: (hållandes och ömt smekandes mitt grammatikpapper): Den är här, vår grammatiska kärleksbebis!
Anna: Men... det är ju på tyska! Ingen av oss är tysk!
Jag: Älskling... jag kan förklara!
Anna: ...
Jag: Du vet när jag sa att jag var hos min vännina på torsdagskvällarna... jag ljög. Jag gick på kvällskurser i tyska.


Kan lugnt säga att vi inte har skrattat så mycket på länge. Sabine bara skskade på huvudet och skrattade - jag vet att hon kommer att sakna oss...
Efter skolan åkte jag och Anna in till stan för lite impulsshopping på BikBok, Gina och Lagerhaus. Jag plockade även på mig en liten present till David innan det bar av upp för Furets backar för en snabbvisit hos den stackars sjuklingen med 40° feber.


Kvällen avnjuts i stillhet med föräldrarna framför teven/filmduken, och den planerade biokvällen med Maria och Rebecca får helt enkelt vänta. Nåväl, man ska inte klaga. Nu ska här städas till tonerna av Skavlan i bakgrunden!



Här har ni en instagrammad bild på David från min telefon, då photoshop fortfarande är icke existerande på min dator.

Lite fredag och lite The Concept med fint folk



Fredagsmys @ Kajskjulet med med fint folk som David, Emma (snäll nog att köra!!!), Maria, Linnea, Elise och Julia till de ljuva tonerna av the Concept. Se dem på »youtube« och lyssna på »spotify«

WickedWednesday

Äntligen, äntligen är fysikprovet avklarat och kvällen kan avnjutas i stillhet med mina fotoalbum. Bara ett religionsprov, lite studentfest och en fysiklab kvar, sen är det lov! Själva sportlovet kommer bli en enorm höjdpunkt, men mer om det då. Idag har jag - förutom att vi haft en åtta-till-fem-dag i skolan - varit på ett afro-pass med Emma. Vet inte om jag sagt det än men jag har skaffat gymkort! De som känner mig är väl rörande överrens om att det inte riktigt är vad de förväntat sig av mig, men tror att det kan bli riktigt bra det här. Vi får väl se om två månader!

I nuläget är jag jättefotosugen och vill lägga upp nya bilder på bloggen, men kameran är just nu så orörd att den samlar damm. Inte helt okej någonstans tycker jag, jag saknar verkligen hela den här foto-grejen. Så det kommer bli lite prio på det nu, efter skolan då. Efter sportlovet kommer jag förmodligen ha massa fina bilder att bjuda på!

hurry boy, it's waiting there for you



Påbörjar en reselista på min Spotify, kom med förslag. ›››› [x]

Colours from the Capitol

Är det någon här som gillar bokserien The Hunger Games? Jag har själv inte läst den ännu, men har den första boken på både svenska och engelska och ser fram emot att påbörja den så snart jag är klar med Clockwork Prince. Det kommer ju äve ut en film om cirka en och en halv månad, och vad ja serr av trailern verkar den riktigt bra, med skådespelare som bland annat stjärnskottet Jennifer Lawrence (i rollen som huvudpersonen Katniss Everdeen).

Anledningen till att jag gör ett inlägg om det just nu är att nagellacksmakarna China Glaze nyligen kommit ut med att de snart kommer släppa en kollektion med Hunger Games-tema. Ih! Som nagellacksälskare (och förmodligen snart även inbiten THG-fantast) är det här drömmen för mig. Nagellacket kommer att finnas i tolv olika färger, en färg för varje "district" i boken/ filmen. Varje "district" har något som kännetecknar dem - det är detta som nagellacken är baserade på.





Luxe and LushDistrict 1 (Lyx)
Stone ColdDistrict 2 (Murverk, stenhuggeri)
RivetingDistrict 3 (Teknologi)
Hook and LineDistrict 4 (Fiske)
ElectrifyDistrict 5 (Power)
Fast Track District 6 (Transportering)
Mahogany Magic – District 7 (Timmer)
Dress Me UpDistrict 8 (Textil)
Harvest Moon District 9 (Korn/Säd)
Foie Gras District 10 (Boskap)
AgroDistrict 11 (Jordbruk)
Smoke and AshesDistrict 12 (Kolbrytning)



Jag tror inte att ni förstår ha-begäret jag känner inombords just nu... Vill ha i stort sett alla! JAg har en liten känsla av att det här kalaset kommer svida rejält i plånboken. Usch. Vilka är era favoriter?