» S T A R T S I D A
» T W I T T E R
» R A D I O A N N A

Bilder från gårdagen

Eric Saade, 300711, Helsingborgsfestivalen


Joddla med Siv, ösregn och Saade

Så stod vi där i regnet, fem timmar för tidigt, på tredje raden. Joddla med Siv soundcheckade och jag drog på och av mig mössan varje gång jag kände att regnet försvann/kom tillbaka. En och en halv timme med Joddla stod först på schemat, kan inte säga att jag var överdrivet hypad över det. Nåväl, vi kan väl sammanfatta det med att det var den hemskaste samt mest underhållande timmen på länge. Ni som känner till Joddla vet vad jag menar. Det var en enda stor blandning av zebrafärgade bodies, rosa pyamasar och nätlinnen. Fansen, ja, det var en udda skara. De bestod väl mest av halvnakna övertatuerade killar i 20-30årsåldern som hade en förkärlek för öl och moshpits. Min favorit var killen som hade SVERIGE i svenska flaggans färger, tre kronor samt en svenska flagga intatuerade på ryggen. Och såklart, några kinesiska tecken bredvid (?!).


Nåväl, när den större delen av folket lämnat scenen tryckte vi oss fram till andra raden, Calles sida. Såklart. Det var ju delvis för den vackra gitarristens skull vi var där. Så där stod vi, intryckta bland galna tjejer som bekantade sig med securityn ("från NÄÄÄRKE"), danskor med världens största banner och några tyska tjejer med x antal flaggor. Soundcheck gick bra, hade fin utsikt över gitarr-sidan, och över dansarnas uppvärmning. Insåg att även Calle börjar samla på sig lite fans.. ja ja.


Själva konserten då, lika bra som vanligt(...). Både jag och Jessica var lite opeppade innan, men det försvann snabbt med de första låtarna. Favoriterna igår var Made of Pop, Hearts in the air och mellanspelet, hade en ordentlig boogie där. Inte att förglömma är väl även Popular, eller som en kille uttryckte sig efteråt på bred skånska; "Ja, Popular var ju faktiskt en upplevelse". Det regnade ju som sagt hela tiden, det kändes halvlönt att ha stått och fixat håret i en timme innan, men det är sånt man får leva med. Man bryr sig ett tag, men till slut kommer man till ett läge där det helt enkelt inte spelar någon roll längre. Insåg efter cirka tre minuter att håret var bortom all räddning och bestämde mig för att ha kul istället.


Sammanfattningsvis var det en galen kväll. Eric var på topp, glad och halvgalen. Dansarna (dansaren.....) var snygga och Calle var underbar (+ massa andra superlativ jag inte orkar tänka ut nu). Mycket nöjd! Nu taggar vi Eksjö för vårat sista stopp på Made of Pop-turnén.

Blueberry Hill

Dagens treat är blåbärsmuffins med maränger från Allt om Mats recept;

Ingredienser;
240 g vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
25 g smält smör
1,5 dl mjölk
2 st äggulor
2 dl blåbär, frysta otinade

Topping
2 stäggvitor
1 dl strösocker

Tillagning;
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver.
3. Smält smöret och tillsätt det. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd försiktigt ner blåbären. Häll upp smeten i stora muffinsformar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt strösockret i omgångar, fortsätt vispa till en fast maräng. Klicka på maräng på varje muffins. Sikta florsocker över. Ställ in i ugnen 1-2 minuter.




Welcome to my crib

Eftersom Jessica är här över helgen och det inte hänt så mycket idag, tänkte jag slänga upp en bild jag tog på mitt rum igår kväll. Märkte först i efterhand att garderobsdörrarna var öppna och nu är det för stökigt för att fota om... Nåväl, bakom dörrarna ser man vanligtvis min Tyska landslagströja (med Schweinsteigers namn, såklart) och Liverpooltröjan samt en New York-tavla. Rummet är relativt nygjort, började med att måla om och flytta runt i julas och har byggt på det sen dess. Nu börjar det väl närma sig mållinjen iallafall, är mycket nöjd med resultatet.

Nu ska jag fortsätta med mitt Diamond League-spanande, chiao!





Fredag - Städning, Supernatural och Diamond League

Oj, vilken sovmorgon det blev... Men hela nio timmars sömn, det ska man inte klaga på. Det är sista dagen före helgen och jag har massor att göra. Finbesök av My, Hasse samt min bästa kompis, Jessica betyder storstädning av huset och eftersom mina föräldrar är upptagna med att försörja vårat hushåll, så faller städlotten på mig. När jag är klar med detta inlägget så ska jag kasta mig ner i köket för att diska. Kul!

Ikväll startas teven klockan 19.00 - DN-galan är på och jag vägrar missa min älskling Andreas Thorkildsen (spjut). Och så springer ju Bolt 200 meter också, inte att missa. Det enda som hade kunnat göra det hela bättre hade varit att få se Renaud Lavillenie hoppa stavhopp med, men man kan ju inte få allt här i världen.




Nåväl, så här ser dagens tablå från kolla.tv ut för mig, men frukta inte! När arenan är nedsläkt dras filmduken ned och Supernatural startas. Sorgligt nog har vi bara ca 10 avsnitt kvar innan alla våra säsonger är över. Den långa väntan till November då nya avsnitt släpps känns plötsligt outhärdlig. Med detta sagt, nu är det dags för mig att ta tag i städningen på allvar.


Over and out, som toppbloggarna säger. Puss!

Bloggen blir publik, kvällsfika och sängliggande

Har tagit steget ut i den publika världen via Facebook nu, vilket betyder att jag förväntar mig åtminstonde en läsare om dagen framöver. Har haft en slappardag idag - hade sovmorgon, fixade ihop slutet på bloggdesignen, åt kalops, kollade några avsnitt av Merlin i min säng samt bakade chokladmuffins. Nu på kvällen har vi haft gäster, några vänner till familjen, här på kvällsfika. Det bjöds på plockmat och getostsallad, som jag förvånansvärt nog börjar tycka om mer och mer.


Nu ska jag återgå till att kura upp mig i sängen med en värmeflaska på magen, en muffins i handen och ett nytt avsnitt av Merlin på datorn. Chiao.


Ensam hemma och solnedgång över Våxtorp

Kvällen, den har jag spenderat ensam hemma i sängen med en bok, City of Glass, som jag för övrigt läste klart. Jättebra bok och avslut på den första Mortal Instruments-trilogin. Jag ska göra en samlad recension och lägga upp här på bloggen, i sinom tid. I övrigt hade vi en väldigt vacker solnedgång idag här ute på landet, och jag tog för en gångs skull tag i mitt liv, öppnade balkongdörren och startade kameran.



Ett skepp kommer lastat

Som några kanske vet, så spenderade jag nyligen två veckor i Frankrike med familj och vänner. Som vanligt hade jag då med en bok för att komma i kapp med mitt läsande (Jag försöker läsa 50 böcker om året). Semesterboken fick dessa två veckor vara en av de jag köpte i New York, nämligen City of Bones, den första delen i den mycket hypade Mortal Instruments-trilogin. Bokens 500 sidor tog slut på några dagar och lämnade mig med ett stort sug efter att läsa fortsättningen. Samma kväll klickade jag mig in på Bokus och beställde hem de sista delarna i trilogin, samt första delen i "fortsättningstrilogin" i samma serie. Se nu vad som har anlänt till min dörr;





Lycka!

Välkommen till verkligheten?

Kommer att börja med att prata om Norge i det här inlägget, för att sedan gå över till andra saker som hänt i världen på sista tiden.

Ja, långsamt förstör vi människor världen, land efter land. Den här helgen, var det Norges tur. Det började med en bomb och ett misstänkt dödsfall, och slutade med en massaker med sammanlagt 92 döda (i nuläget, sökning pågår fortfarande). För er som inte har någon aning om vad jag pratar om och eller inte känner att de har full koll, här är allt ni behöver veta i nuläget. Text från Aftonbladet.

 

  • - Klockan 15.26 kom larmet. En explosion hade inträffat vid regeringsbyggnaden i Oslo. Flera byggnader började brinna. Minst sju människor dödades och flera skadades vid explosionen.
  • - Under eftermiddagen cirkulerade uppgifter om att flera bomber ska ha detonerat. Men det var bara en. Med massiv sprängkraft. [Bomben vägde ca 500 kg enligt de senaste rapporterna]
  • - Samtidigt som bomben detonerade i Oslo befann sig hundratals ungdomar från hela Europa på läger på ön Utøya. På kursgården hölls ett kort informationsmöte om bombningen. Utanför väntade en man klädd i blå tröja med polisemblem. Han sa att han skulle utföra ett rutinuppdrag efter terrorattentatet i Oslo.
  • - Mannen lockade ungdomarna till sig. Klockan 17.29 larmades polis och räddningstjänst. Mannen hade börjat skjuta vilt omkring sig med ett automatvapen.
  • - Vid 18-tiden spreds uppmaningar på nätforum och sms att inte försöka ringa till ungdomarna på gården. Signalerna kunde avslöja deras gömställen.
  • - 32-årige Anders Behring Breivik greps klockan 19.02, misstänkt för massakern. Under natten förhördes han om dåden.
  • - Två odetonerade bomber hittades även på ön enligt NRK. De ska ha hittats i en bil som tros tillhöra Anders Behring Breivik.
  • - På lördagsmorgonen befarar man att minst 80 unga dödades i skjutningen på ön.
  • - Klockan 08.00 höll Norges statsminister Jens Stoltenberg presskonferens där han kallade skjutningarna på Utøya för en "nationell tragedi".
  • - Klockan 09.14 på lördagen rapporterade norsk polis att Anders Behring Breivik är anhållen misstänkt både för sprängningen vid regeringsbyggnaden och för dödsskjutningarna på Utøya.
  • - Klockan 13.00 höll Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt presskonferens på Rosenbad.
  • - Strax efter klockan 13 på lördagen greps en ung knivbeväpnad man av norsk polis utanför uppsamlingsplatsen för de överlevande efter skjutningarna i Norge.
  • - Sökandet efter fler döda på Utøya och i vattnet utanför fortsätter under lördagen.
  • - Klockan 15.30 bekräftades 85 personer döda på ön
Det här är varken första eller sista gången jag säger det här, men, människor är sjuka. Terrordåd som det här är sjukt och ska inte hända. Förresten, det är pinsamt dåligt hur svensk media, utan att skämmas, antar att det rör sig om ett terrordåd från islamistiska extremister - men när det blir klart att det rör sig om en skandinavier är han inte längre en terrorrist, utan har psykiska problem. Dåligt och rasistiskt, Sverige. Läs en bra krönika som berör det ämnet -> här <-.

Jag har inte så mycket mer att säga om själva situationen i Norge just nu, bara att mina tankar och böner går ut till alla berörda. Var starka. x






Bilder från Aftonbladet.se






Den övriga världen har (tyvärr?!) inte stannat, utan tragedierna radar upp sig även där. Sångerskan Amy Winehouse rapporterades idag död, 27 år gammal, i sin lägenhet. Trolig orsak är i nuläget överdos.
Torkan i östafrika förvärras och kräver livet på fruktansvärt många människor varje dag. Folk har ingen mat eller vatten, och framför allt barn dör av undernäring. Jag blir äcklad av hur folk kan njuta och bada i pengar utan att ens så mycket som skänka en tanke till folk som inte  är lika lyckligt lottade. Nåväl, mer om det en annan dag. Nu ska jag;
  • - Skänka pengar till Röda Korset

  • - Äta middag

  • - Kolla på Merlin



Chiao, Anna


Ett välkomstinlägg

Så var vi där igen, en ny blogg är född, ännu en gång i händerna på mig, Anna, som inte verkar klara av att driva en blogg i mer än ett halvår utan att tröttna. Nåväl, vi ska väl ta och göra ett nytt försök. Den här gången har jag faktiskt tagit god tid på mig att planera allt, för att senare kunna producera inlägg snabbt och enkelt. Alltså, ingen mer bloggtorka, förhoppningsvis. Jag tar väl vid där min gamla blogg, annatastic.blogg.se, slutade och ni får helt enkelt antingen läsa där eller kastas in i mitt liv här.
/Anna Bernström