» S T A R T S I D A
» T W I T T E R
» R A D I O A N N A

Sagan om ringen-prat med Jessica.

Anna: Han som spelar frodo...
Jessica: nej xD
Anna: har du ens sett trailern?
Jessica: hahahaha tror inte det
Anna: vet du ens vad den handlar om?
Jessica: en ring
Anna: omg.

Universitetstänkande

Tjenare. Idag går jag i universitetstankar. Har ju i flera årvelat gå på något riktigt bra Uni i USA eller England - typ Ivy League (Harvard, Yale, Columbia etc) och Oxford-/ Camebridgeklass. Så idag så visade min kära mormor mig en artikel om Amira Abedallah som gått IB-programmet här på Sannarp. Hon har precis kommit in på Harvard (och Duke + 4 brittiska unis...) och ska snart påbörja sin 4a-åriga grundutbildning där. Så galet inspirerande! Nu ska jag plugga gärnet, för jag ska också in. Helst på Columbia i New York tror jag, fast then again, jag har inte gjort någon som helst research, så vem vet. Kanske Oxford eller Cambridge? Men det är ju så att det är mycket lättare att få hjälp med donations och stipendier i USA.. Ahhhhh!




Anna goes German

Så här i EM-kval tider och sådant. Heja heja!

Is this a dagger, which I see before me?

Tja. Jag har en sådan där dag där man bara vill dra på sig mjukisbrallorna, bädda ner sig i sängen med lite godis och titta på nån bra film. Typ Döda Poeters Sällskap eller Cemetery Junction. Lite såna där halv-independent filmer om att växa upp och så. Det hade vart mysigt. Alas, så är inte fallet. När man går tredje året på Sannarpsgymnastiets Natur-Europalinje har man nu ett mastodont-provschema som tornar upp sig framför en. Och om man läser massa tillval så blir ju inte saken bättre. Nåväl, det är väl bara att ta tjuren vid hornen och sätta igång då. Eller?


Vi såg förresten Macbeth i skolan idag. Hoppas ni vet vad det är. Det är en pjäs. Skriven av Willy Shakespeare för några hundra år sedan. Otroligt bra skådespelare, men man blir lite småtrött av att sitta där i mörkret i två och en halv timme. All in all var det en bra upplevelse att ha sett den - det är ju trots allt en klassiker. Just nu funderar jag på att gå ner och äta något - har ju inte ätit sedan lunchen i skolan vid elva... Har ju det lilla I-landsproblemet att jag får äta dubbelt om jag gör något nu, eftersom jag äter middag med päronen i kväll. Tål att tänkas på det här.



Förlåt för noll uppdatering

Hej gullungar, jag har varit på ett riktigt dåligt humör hela dagen, och de hela toppades med att min älskade Lavillenie "bara" kom trea i VM och att alla biljetter till matchen mellan Bayern München och Köln var slutsålda. Nåväl. Det är en dag i morgon med, då tag vi nya tag! Bland annat ska vi se Macbeth på Halmstad slott - underbart! Mer om det får ni veta då - nu är det dags för mig att krypa i säng. Puss.

Guds gåva: 11.05 på måndagar

Jesus, vad skönt det är att kunna gå upp klockan nio på en måndag och ändå ha god tid på sig till skolan. Idag är det fullt schema som gäller - in till skolan och ha kemi, äta och ha tyska, sen in till stan och tandregleringen, tillbaka till skolan och ha historia och sen in till stan ännu en gång för att fixa månadslinser. Phew!

Utöver Halmstad måste jag idag spela in herrarnas stavfinal samt bestämma om vi ska till München i december... har fått världens bästa projektarbetesidé med min käre kompanjon Jessica. MEn nu är det dags för mig att ge mig av, ha det vackert.

DM blev till en chilldag i stället.

Det var ju tänkt att jag skulle rida DM idag egentligen. Både för juniorer och young riders. Men nu är det ju så att man kan faktiskt inte rida när det åskar, blixtrar och regnar som om det inte fanns någon morgondag. och det gjorde det igår. Så, arrangörerna hade inget val utom att avbryta dagens tävling och bestämma nya datum. Lite trååkigt, men samtidigt drog jag en lättnadens suck. Med massa läxor och ett stökigt hus och även lite sömnbrist har det varit riktigt skönt att ha en dag off allting. Nu har jag hunnit med två historieuppgifter, och ska snart träna tyska samt göra kemifrågor.


Såg någon VM-finalen på 100-meter förresten? Det där gick ju inte alls Bolt! Tycker väldigt synd om killen dock, så laddad han var. Och ja, inte så kul för de andra killarna heller - de vet ju att han egentligen hade vunnit... Ja ja. Nya tag för OS nästa år då. I morgon börjar festen för mig, herrarnas stavfinal börjar någon gång på eftermiddagen, med min älskling Renaud Lavillenie i spetsen. Den stora händelsen kommer ju dock inte inträffa förrän på lördag - då det äntligen är dags för spjutfinalen och världens bästa Andreas Thorkildsen. Yes!


Nu ska jag skriva lite med Jess, redigera bilder samt plugga,. Njut av några träningsbilder med moi.





Einmal Bayern, Immer Bayern




När vi kom hem från Eksjö igår hann jag precis träna Esprit innan  jag rusade in för att kolla fotboll. Bundesliga, Bayern - Kaiserslautern stod på schemat. Eftersom min före detta franskalärare var på besök missade jag så klart första målet (i 37'e minuten). Jag kom upp precis när de firade och lärde mig snabbt att Bayern fått en straff, som Gomez självsäkert satt direkt. Är så glad att han verkar vara helt tillbaka i formen som han hade i slutet av förra säsongen. Efter pausen och en rätt rejäl vältning av käglan Müller var det dags för ännu en straff av Super Mario. K'lauterns målvakt stoppade dock denna straff, men allas vår käre Gomez fortsatte glatt att löpa framåt och satte bollen som kom studsande tillbaka från målet. Vackert gjort i 55'e minuten och killarna firade honom ordentligt. Med det sista målet i 69'e minuten, inte på straff denna gång, fixade Mario Gomez sitt första hat trick för säsongen, efter en snygg framspelning från Müller.


Bayern verkar vara i toppform nu - vi ligger etta i ligan (även om det ändras idag då andra halvan av ligans matcher avgörs) och har spelat ihop oss snyggt med de nya. Neuer har hållit nollan i målet sen det där lilla snöpliga målet i första matchen. Det går bra nu, helt enkelt! Jag, och de flesta andra är ny väldigt positivt inställda till framtidens Bundesliga- och Champions Leaguematcher, även om vi är i den så kallade dödsgruppen i den sistnämnda.
Mia San Mia.





SAADE'S MADE OF POP - EKSJÖ

Om ni vill läsa lite om min sommar på Made Of Pop-konserterna landet runt, kolla in Jessicas inlägg om dem, här. Jag kanske gör ett mastodontinlägg om dessa konserter jag själv någon gång, men har insett att mitt liv måste lugna ner sig lite innan dess. Igår i Eksjö tog jag i allafall med mig min systemkamera - det detta inlägg ska handla om. Med min Nikon D300s och mitt fasta 50mm f/1.8 objektiv provade jag mig fram, och blev rikgit nöjd med några av bilderna! Här kommer några av mina favoriter.




Made of Pop-finale, Eksjö

Jahapp, då var det kapitlet i mitt liv sommar avslutat. Direkt efter skolan igår, 16.30 vill säga, kastade jag mig in i bilen mot Smålands skogar. Vi gasade på bra och var framme i Eksjö rund kvart i sju, där vi mötte Jessica på stationen. Efter att ha packat upp banners och kameror och proppar etc. så vandrade vi in till stan, fick armband och tog oss in i publikhavet. Sjukt mycket folk! Vi kom väl typ, 20-30 meter från scenen, men det var väl ok, man såg ju helt ok ändå. Men så slutade The Moniker spela och alla försvann. Så vi slutade på andra raden som vanligt.


Jag måste säga, vi höjde verkligen medelåldern (och längden...) på stället rejält. Rätt skönt ändå, man såg bra över alla tolvåringar. Mådde lite halvdåligt innan allt drog igång, oh the joys of being a kvinna. Typ, men jag tryckte i mig massa värktabletter och dansade på. Själva konserten var grym. Som vanligt. Även om de tagit bort Me And My Radio (tidsbrist, eller var koreografin månne för vågad för 9åringarna i publiken - we will never know), så kändes allt jättebra. Ett fint avslut på sommaren, delat med bästa kompisen. Fint.


Kvällens höjdpunkt - vår banner. Helt klart. Efter at ha blivit förälskade i gitarristen Calle Stålenbring kändes det ju inte mer än rätt att hylla honom med en egen "Team Calle" skylt. Så det gjorde vi. Och efter många om och men såg han den. Och log. Haha, bra att han blev glad - hade vart halvkul om han blivit livrädd för oss och stormat av scenen... Team Calle fick även förstärkning av några killar efter konserten - jag älskar halvfulla smålänningar. Speciellt när de anser att "rita och fota är två talanger, det är bra att ha två talanger i livet". Sjukt sköna. Allt som allt - en otroligt trevlig kväll tillsammans med bästa vännen. Avslutades med oxfilé hos farfar med pappa, urgptt. Bilder kommer sen. Over and out.





Anna, is back!

Tänkte bara meddela det. Nu kommer ett långt inlägg om konserten igår.

Önskelistan del ett

Hehe. Dagens önskelista består av lite småsaker från Bayerns fanshop. Hoodien har jag ju pratat om innan, också vill jag ha både Gomez och Bastian Schweinsteigers jersey från Bayern. Och så måste jag ju så klart ha en till Harry också....

Baby you light up the world like nobody else

De unga killarna från One Direction slog igenom redan för ett år sedan då de sattes ihop och kom långt i den brittiska Idol-motsvarigheten X Factor. Nu släpper Harry, Louis, Zayn, Liam och Niall sin debutsingel "What makes you beautiful" - inspelad i Sverige! En ganska så beroendeframkallande låt med en härligt catchy melodi. Lyssna!




Sleepless in Våxtorp

Hej gullungar. Är otroligt trött idag, har haft massa tyska, fysik och Macbeth-läsande idag, samt toppat allting med 2 timmars håla och skolfoto. Tyngs även ner av alla läxor vi redan fått. Dubbel i både tyska och historia och massa matte att plugga ifatt. Och så måste det packas! För i morgon, bär det av mot Eksjö stadsfest! Yes!


Då blir det Saade's sista Made of Pop-gig för våran del. Funderar på att ta med systemkameran, yes or no? Vill ju ha lite High Quality bilder också, så man minns lite.. haha, nej men. Jag vet inte ännu. I alla fall kan jag väl varna er redan nu att det kommer bli ont om inlägg i morgon och på Lördag, eftersom jag som sagt är i Eksjö utan internet - förutom det på mobilen. Ni klarar er säkert. Nu ska jag kolla på Champios League-lottningen och äta, yes.




Annas Lunchtips eller Annas matblogg

Följde min namnes fotspår idagn - Anna Bergenström - och lagade lite mat när jag kom hem. Det blev samma som vanligt skulle man väl kunna säga - min currygryta med kyckling och ris. Otroligt lättlagat och en av de få rätterna jag orkar slänga ihop när jag kommer hem. Receptet är taget från Arlaköket och deras iPhone-app.

Ingredienser:

- Ris
- En kycklingfilé per person ungefär
- Grädde
- Curry
- Kycklingfond (om man har/vill)
- Möjligen stärkelse för att tjocka till såsen lite
- Bananer
- Sallad/Minimajs om ni vill variera lite

Jag brukar bara göra så att jag tinar kycklingen och startar riset - dubbelt så mycket vatten som ris och ca 1 dl ris per person har jag nu lärt mig. Och lock på! Jag strimlar kycklingen och steker på hög värme ett tag, kryddar, och häller sedan i lagom mycket grädde och lite kycklingfond. Efter ett tag blandar jag i lite curry efter smak och till sist stärkelse om det behövs. Jag brukar hyvla ner en halv banan precis innan jag stänger av plattan med, men det är en smaksak. När riset är klart (då vattnet försvunnit) serverar man det bara ihop och lägger till lite sallad om man vill. Busenkelt.



För övrigt är jag militär idag

Körde på min älsklingsjacka från Montpellier, Frankrike idag.
Antal personer som försökte lösa min Rubix kub .............. 6

Mia San Bayern

FC Bayern 1 - 0 FC Zürich
(Gomez, '7)
Mina älskade pojkar, ni är perfektion personifierat.

CL-qual. Leg 2, FC Bayern - FC Zürich

Kvart i nio smäller det! Heja Bayern! Mia San Mia! etc. etc.

Leopard och Löshår

T-shirt - Urban Outfitters
Jeans - GinaTricot.
Så enkelt var det.

Hålchill på Sannarp

Jaha, drygt halva hålan har gått. På denna tid har jag hunnit ta bussen till stan och gått över bron till diverse affärer, väntat på bussar och åkt tillbaka till skolan, hängt med Alice till Samhällskunskapen samt flutit runt på skolan lite. Jaaahapp. Då sitter man här. Orkar inte ens ta upp kemi oken och plugga. Eller tyska. Eller matte. Usch. Nåväl nåväl, ikväll är det fotboll som gäller. Bayern München möter Zürich i del två av två i Champions League-kvalet. Spännande! Jag hoppas så klart att Gomez kommer fortsätta i sina gamla banor och göra lite mål - det är han värd nu efter sin lilla måltorka.

För er som undrar vad jag köpte, här kommer en liten lista;
  • Shampoo och balsam från PHC. Ska testa keratin ett tag. En hårborste. Deo. Snoddar.
  • Fotbollstidningar till mig och Jess
  • En sjal från Vila. Mys!
  • Nu ska jag dock kila och göra något med mitt liv. Chiao!

    Ytterligare ett bibliotekshäng

    Vi har många hålor att utnyttja här på sannarp. Just nu är det plugg/sovande/musiklyssnande i biblioteket med några av tjejerna som gäller, medan vi väntar på att matsalen ska öppna. Efter lite kebabgryta gäller femtio minuters matte, och sen tre timmars hål tills tyskan börjar vid tio i fyra. Lovely. Funderar på att åka in till stan och köpa en tidning till Jess och leta efter ett nytt shampoo. Och kanske lite vitt nagellack.


    Breaking News är guld.

    En halvtimme för sent, insåg jag att det var Breaking News med Filip och Fredrik, men nu sitter jag här och spanar in teven. Måste säga att det är galet kul! Definitivt ett program jag kommer vara klistrad vid i framtiden.


    P.s. Jag vet inte varför det blir så fruktansvärt korta inlägg. Förmodligen för att jag har twitter. Ska bättras!

    En outfit, en trött Anna och röda naglar.

    Herre-G-U-D, jag hatar redan måndagar! Jag kom precis innanför dörren! SER NI KLOCKSLAGET? Nej men. Har hunnit köpa en tysk fotbolsstidning och övningskört hem också. Vilket gick bra, tackar som frågar. Jag har inte ätit sen klockan tolv, så nu ska jag trycka i mig detta lass med spaghetti innan jag ska slappa loss lite här i min säng. Slänger in en dagens med, mitt i alla bilder. Fade to black.


    Linne & t-shirt - Topshop
    Jeans - Gina Tricot
    Halsband - Köpt i Wien

    Bibliotekshäng

    Dags för årets första håltimme, 13.45-15.20. Historia är nästa ämne på schemat - känns lite dumt att börja med det nu i trean, då de flesta gjorde det redan i ettan. Det har ändå varit en händelserik dag så här långt. Jag har köpt busskort, läst organisk kemi samt provat på tyska fyra. När vi slutar, vid kvart i fem, blir det ett snabbt besök i stan för att köpa linser innan jag ska hem och sova. Puss!

    Hungrig Anna tittar på matbilder

    ....och blir ännu hungrigare. Det är helt sjukt.


    EM BRONS - SCANDIC OCH PATRIK



    Vilket glädjerus! Patrik Kittel fixade nytt svenskt rekord samt en bronsplats i dagens EM-final med hela 83,4%! Ekipaget som haft några få missar i tidigare klasser satte idag en riktig fullträff och la många av världens bästa ryttare bakom sig. Grattis!

    Chillar galet - Happy Sunday!

    Hej hej hej. Är vansinnigt pigg just nu, vet inte riktigt varför eftersom jag fick 8 timmars sömn när jag vanligen brukar sova 11 på helger. Nåväl. Klockan är kvart i tre, jag har så här långt hunnit äta frukost (jag gillar inte frukost... hm.), ridit två hästar - DMträning på Mazetti och Esprit, samt ätit en galet god lunch bestående av ryggbiff och potatispuré. Jag har dock massa planer för resten av dagen!
    • Städa garderob/skrivbord/sängbord
    • Välja bilder att skicka efter på Photobox
    • Skriva önskelista för 18årsdagen
    • Duscha och packa in håret
    • Måla om naglarna
    • Välja kläder för i morgon
    • Packa ner alla böcker som ska till skåpet i skolan
    • Leta reda på skåpsnyckeln
    • Söva, raka och tvätta Harry
    • Skypa/skriva med Jessica.
    Yes. Det var nog allt. Tror jag. Jaja.
    Här har ni en låt att dansa till. Puss allihopa!




    One year later

    Vackra Paris, jag saknar dig. Massor.


    Mia San Mia & You'll Never Walk Alone



    Vilken vacker fotbollsdag det har varit! Det började med Liverpool 2-0 Arsenal - underbart att de börjar hitta tillbaka. Tänker låta det vara osagt varför jag just nu lyssnar på Glory Glory Man United... I alla fall, dagens höjdpunkt var onekligen Bundesligamatchen mellan FC Bayern München och Hamburger SV. Efter tre mycket vackra mål av Van Buyten, Ribery och Robben (jobbigt när det är en tysk klubb...) var det äntligen dags för Mario "SuperMario-ElTorero-wowwowwow-TopBundesligaScorer-BestAbsInTheUniverse-FlawlessHair-MostWantedTorjäger-31'sBoyfriend-Goalméz" Gomez att stiga fram och slå in 4-0. Lyckorus! ar tyckt så synd om honom de senaste matcherna, men förhoppningsvis är han nu på väg tillbaka till sitt forna jag (Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran för hans fina smeknamn, de är från Tumblr). Matchen slutade 5-0 efter snyggt mål av Olic. Nästa match är del två av Champions League-kvalen mot Zürich...






    200811

    God morgon alla. Dagen består av sovmorgon, linsproblem (har fem par kvar... hm.) och förmodligen ridträning av Mazetti. I kväll är jag ensam hemma och har absolut ingenting att göra, funderar på att se en film eller helt enket lägga mig och läsa. Var tycker ni?

    Juste, Bayern München spelar mot Hamburg idag vid halv fyra. Det sänds inte på teve idag, så funderar på att leta upp en stream (efter att Jessica nu lärt mig) och se den. Jo. Så får det vara.

    Skönaste killen ever?


    Världens bästa Jessica har skaffat blogg!

    Klicka er in på » MiaSanMia « för att läsa min bästa kompis, Jessicas, blogg. Efter att ha pushat henne ett tag har hon nu äntligen gett vika och börjat blogga om sitt liv, musik, tyskland och fotboll - inte helt olikt mig. Besök besök besök!

    Currently Reading

    Boken om saker som aldrig händer, men som faktiskt händer i allafall.
    Om Andras som flyttar ut på landet, blir dhupt sviken av alla han känner
    och till slut hittar en vän i sin närmsta granne. Och hur han hittar tillbaka.

    Skola 8.45-10.00

    Efter en ytterst kort skoldag som bestod av att stå i regnet med Anna och Catherine och hålla upp en näve råg samt fråga ut alla ettor om vilket sädesslag, var det dags att åka hem till Våxtorp igen. Nu ska jag ut och jogga Esprit och sen blir det mys, matlagning och fix. Underbart!

    Organiserar och förbereder mig - trean here we go



    En bildserie på vad jag gör just nu, skriver om anteckningar från idag och fixar mappar och linjaler och allt vad det heter. Är faktiskt riktigt förväntansfull inför trean, även om lärarna idag dämpade glädjen lite med att ge oss en lång lista på all fysik, matte och kemiprov vi ska ha i år... Nåväl! Vi har en ny kille i klassen, Paolo från Brasilien, som ska vara med oss hela året innan han åker hem igen. Annars var det jättekul att se alla igen, speciellt de som man inte sett på hela sommaren. Vi hade bara två lektioner idag - Kemi och Fysik - och i morgon har ettorna kickoff, och vi ska stå på deras tipspromenad och hjälpa till. Typ stå vid en damm, och när en etta kommer fram så säger vi "Hej, vad kul att ni har valt natur - kan du gissa vad det här är för ett träd? Skriv svaret på ditt papper och fortsätt sedan på din femtimmars promenad genom Halmstad. Nu är det dags för mer skrivande och lite skype-prat med Jessica. Puss!

    Champions League Qual, leg 1. Bayern Munich 2-0 Zürich

    Photobucket Photobucket Photobucket



    Det blev 2:0 igår med fördel mitt älskade Bayern. Första målet efter bara åtta minuter av min favoritpojke, Bastian Schweinsteiger. Det andra, grymt snygga målet stod holländska Robben för. Stolt! Snart är det dags för match numero två, som förhoppningsvis kommer gå lika bra. Skulle önska mig ett eller flera mål av Gomez, som verkar tappat gnistan lite efter att ha varit en målmaskin mot slutet av förra säsongen. Nästa match väntar Bundesliga med i helgen, och jag kommer sitta bänkad.

    Vi börjar skolan och bryr oss om hur vi klär oss

    Bara nya kläder idag med, underbart!
    Jeansen med hög midja och mitt underbara linne kommer från TopShop, kavajen från GinaTricot och väskan från New Yorker. Armbanden är en salig blandning av festivalband, lisebergsband, Snäckskalsarmband från ebay och småttiga saker från H&M. Checka även nya nagellacket! Färgen Acid Yellow från Mavala.

    En route; SKOLAN.

    Heyyooo. Håret är fixat, hejdåkramar med förvirrade fransyskor är avklarade och bilen rullar mot Halmstad! Är très excited just nu, kommer nog försvinna innan den här veckan är slut, men men. Nu ska jag fixa armbanden och smsa Anna, talk to you later etc.

    Vi taggar 20.45

    Två timmar och ca fem minuter till matchstart, Bayern München mot Zürich i första Champions League-kvalet för i år. Nervig och letande efter en livestream sitter jag nu här och våndas. För övrigt börjar jag ju skolan igen i morgon, yikes! Har duschat och fixatoch donat nu på eftermiddagen - just nu håller nagellacket på att torka - och snart är det dags för ihopplockning av böcker och lås och nycklar etc.

    Det har varit en ganska urusel dag på humörfronten. Toppades med transferrykten om Bastian Schweinsteiger till AC Milan. Får inte hända. Men nu taggar vi match och vinst för Bayern!



    Söndagsfika


    Tillbaka till verkligheten eller sista dagen på lovet.

    Hey. Jag är tillbaka i bloggosfären. Då hela gårdagen spenderades i en bil/ hos farfar, så hade jag som sagt inte riktigt läge att blogga. Men ja, jag är tillbaka. Igår lämnade vi först en häst på Tenhults naturbruksgymnasium innan vi körde vidare för lite shopping i Jönköping. Det blev en hel del inhandlat för min del, behöver ju lite nya saker så här inför skolstarten.

  • Fyra böcker; Saker som aldrig händer, Tillsammans, Baristas och Nick&Noras oändliga spellista
  • En tshirt, ett par jeans och ett par shorts
  • En väska
  • En anteckningsbok samt två ramar


  • Utöver Jönköping besöktes även Eksjö och lite fina utsiktspunkter. Hos farfar på Dal bjöds det på lax, potatis, spenat och sås och världens godaste hallonmousse till efterrätt. Mums! Ska bli kul att komma tillbaka dig om lite mer än en vecka, i samband med Eksjö stadsfest. Allt som allt, var det en lyckad dag. Nu ska jag bege mig till sängen - bloggar med när jag fått tillbaka min dator - iPaden och jag har olika viljor i bland..

    En route - Ingatorp!

    Nu bär det av upp i Smålands skogar för en kort visit hos min käre farfar. Fransyskorna sover, pappa pratar telefon och jag lyssnar på Take That och Saade på högsta volym. Uppdaterar under dagen!

    Schemat med makten att förstöra ditt liv



    Jaha, det är alltså så det känns när man faller handlöst ut i intet i ett bottenlöst hål. Typ. Nej, men allvarligt. Var positiv innan - jag klarar av tidiga morgnar. Jag klarar av tre timmars håltimmar. Jag klagar inte ens (högt) över att vi slutar halv fem på fredagar. Men att vi ska byta lärare i tyska - oacceptabelt. Det finns absolut noll chans at jag inte har Ingrid i steg tre i tyska. Det var ju därför jag ens valde den kursen! Och steg fyra dessutom.... Nej, någon måtta får det allt vara. I morgon ska det bli ändring - jag och Anna ska gå i Ingrids grupp. Även om jag inte kan gå med mina andra vänner. Tyvärr. Men nej. Jag vägrar.

    Det var allt, eller Nain dat som man säger i Sierra Leone.

    Don't listen to the voices in your head


    The Maine - Listen to your heart

    Jag är uppe! Jag vaknade innan 9.00!

    Det spöregnar ute. Skolan börjar om tre dagar. Jag har ridträning utomhus senare idag. Just nu spelar dock ingenting av detta någon roll eftersom jag sitter uppkurad i min säng och jobbar med hemsidan i min nya, jättesköna kofta. Är också nyduschad och funderar på att hämta lite varm choklad i min Schweinsteigermugg. Funderar också på att göra om kategorierna lite, så om det ser lite skumt ut så vet ni varför! Så... allt för mig vid denna tidpunkt. Au Revoir!




    Liket lever

    Hihihihi, är glad och allting är underbart igen. Min bästa kompis har skaffat blogg och är allmänt grym. Fawlty Towers är fantastiskt. Fransyskorna är gööörgoa. Jag är pigg men borde vara trött.

    Göteborgsvibbar

    Som sagt så spenderades hela gårdagen i Göteborg med fransyskorna. Det började med en shoppingrunda i innerstan - en kofta och en kavaj köptes, samt ett linne och ett par jeans på TopShop. Efter en snabblunch åkte vi upp till min farmor för att ta båden ut i Göteborgs södra skärgård. En tur på tre timmar som var urmysig! Middag hos farmor och sen avslutades kvällen, såklart, på Liseberg. Andra gången i år för mig, väldigt trevligt! Det mesta utom höjdskräcken och Atmosfear åktes, måste säga att nacken gjorde lite ont efter Kanonen... Nåväl! Den roligaste delen var att jag sprang på min kusin i Balderkön, liten värld! Här kommer lite bilder från dagen;


    God morgon världen

    Ja. Jag sov ju då till klockan tolv idag. Oops. Men tolv timmas sömn behöver vi alla i bland! Nu sitter jag och väntar på att mina föräldrar ska duscha klart, så vi kan åka iväg mot Flickorna Lundgren på Skäret för en fika. Spännande! Vi brukar åka dit en gång om året, så jag har inte varit där på jättelänge. Otroligt mysigt (men dyrt!) ställe.
    Igår var grymt kul. Jag ska uppdatera er med bilder sen. Nu bär det av! Chiao!

    Göteborg here we go!

    • Shopping
    • Till farföräldrarna
    • Båt ut i skärgården
    • Liseberg
    • Vi ses på söndag!

    Bildbomb; Halmstad, Mellbystrand samt matlagning


    Come to mama

    Mina nya älsklingar från Mavala. 149;- , Lindex.

    Hur du får Anna att gå bananas i en affär, lektion 1

    Spela hennes nuvarande favoritlåt, Take That's SOS, inne på Lindex och Anna går in i en sorts trans som är omöjlig att tränga igenom ända tills låten är över igen. Typ. Blev i alla fall väldigt glad när de spelade den igår, då det inte ens är en singel av dem utan bara ett vanligt track på det senaste albumet, Progressed.





    Efter konserten i Köpenhamn i juli fattade jag tycke för det Engelska... pojkbandet? Det heter kanske inte det när 4/5 av bandet är över 40 och den femte är 39? Jag kanske borde gå med deras egen benämning, manband. Nåväl, jag tror de flesta har hört talas om Take That någon gång, och hört åtminstone en låt av dem. Efter tjugo år tillsammans (först var de fem, sen lämnade Robbie, de splittrades, de gjorde en reunion, blev ännu större, Robbie kom tillbaka och de är nu större än någonsin etc) har de gjort hitlåtar som Relight My Fire, Back For Good, Shine, Patience och de senaste superhitarna The Flood och Love Love. Jag lovar att ni någon gång har hört dem, även om ni inte känner igen namnen på låtarna.



    Shine | Patience

    The Flood | Love Love

    SOS


    Vad jag märkte på konserten jag var på, och en av anledningarna till at jag gillar det här bandet lite extra, är hur himla roliga och sympatiska killarna verkar vara. Trots så många år av framgång har Gary, Howard, Mark, Jason och Robbie fötterna på jorden och är som vilken vanlig människa som helst. Okej, Robbie är väl möjligen ett undantag där, men ni fattar. De är fruktansvärt bra på att ge tillbaka kärlek till fansen, samt på att sätta upp riktigt grymma shower. Utöver det är de riktigt talangfulla, vilket inte är helt självklart för ett så kallat pojkband. Om de kommer till Sverige/Danmark någon gång igen, så borde du verkligen investera i en biljett. Bästa liveshowerna, by far!



    Shine, Live @ The Circus Tour. Spola till 2.45 om du vill se själva sången.


    Kidz, Live @ the Brits 2011

    Dåligt med uppdatering - skyll på fransyskorna!

    Nej men, nu är det ju så att när man har gäster här, då sitter man inte vid datorn och bloggar hela tiden. Idag har vi varit i Halmstad hela dagen. Shopping och SYO-möte stod på schemat - underbart! Köpte en kokbok och lite tillbehör till muffinsbakning samt lite smycken. Och skrivböcker till skolan så klart, inte att förglömma! Utöver detta hann vi med en fika på Regnbågen tillsammans med Anna och Mikaela, jättemysigt och onyttigt. Efter en kort visit på Mellbystrand bar det av hem till mat (Wienerschnitzel) och film och ja, nu sitter jag här, halvvägs till sängen.
    Puss!


    P.S. Dagens bästa - De spelade Take That's SOS på Lindex. Dog lite.

    Båstad / Hovs Hallar Bildbomb


    Fokus på; The Mortal Instruments

    Jag trodde alltid att livet skulle ta slut när jag var klar med Harry Potter-böckerna. När filmerna var slut skulle jag inte ha något att leva för. Sen kom Sagan om Ringentrilogin och var fantastisk i tre år och fick en orubblig plats på alla topplistor som någonsin kommer göras av mig. Jag trodde det skulle ta slut då med. Sen kom lite Piratesfilmer och några nya kapitel i Narniahistorian. Twilight gjorde väl ett gästspel i hjärtat med men det intresset svalnade ganska snabbt igen. Nåja, till poängen med den här texten. När den eftertexterna på Deathly Hallows, part 2 började rulla - då kände jag det. Nu var det slut. Alla filmserier som jag någonsin kommer älska. Inga mer fantastiska böcker att se fram emot.

    Det var då jag fick syn på min kopia av City of Bones (Cassandra Clare) i min hylla, som ett ljus i mörkret. Haha, kanske inte så dramatiskt, men ni förstår. Jag har ju hört så himla mycket om den här bokserien - kanske var den något för mig? Jag åkte till Frankrike och började läsa. Sen kunde jag så klart inte sluta. På några dagar var boken slut och resten av trilogin beställd (samt bok 4, som är en del av trilogi nummmer två, uppenbarligen).





    The Mortal Instruments är en Harry Potter och Twilightliknande serie som handlar om en värld fylld med demoner och nattvarelser, osynliga för oss "vanliga" människor. Fokus ligger på den (i första boken) femtonåriga Clary och hennes bästa vän Simon. Clarys liv tar en oväntad vändning när hon blir vittne till ett mord av en ung kille på en nattklubb. Gärningsmännen - och kvinnan - är klädda i besynnerliga skinnkläder och deras hud är täckt med mystiska svarta märken. Det finns bara ett problem - Clary verkar vara den enda som kan se dem. Detta är bara början på en rad av mystiska händelser i Clarys liv - kort därpå möter hon Jace, en av mördarna och samma natt blir hennes mamma kidnappad och Clary själv anfallen av en demon. Det visar sig att de tre tonåringarna som Clary anser vara mördare faktiskt är så kallade "Shadowhunters" - ett folk vars uppgift är att hålla jorden ren från demoner och liknande varelser.

    Clary får reda på mer och mer om sitt förflutna - både ont och gott - och tvingas snart att inse att även hon tillhör denna speciella människoras och att hela hennes liv egentligen har varit en lögn. När den Voldemort-liknande mannen Valentine återkommer från de döda tvingas Simon, Clary och hennes nyfunna vänner in i ett krig som är mycket större än de först kunnat ana.

    Bokserien följer som sagt i huvudsak Clary, men man får även titta in i livet hos de andra ungdomarna, Simon, Jace, Isabelle och henns bror Alec. Precis som i de flesta tonårsserier finns det även plats för en massa kärleksdrama där Jace/Clary/Simon är ett praktexempel som får en rejäl törn mot slutet av första boken, men man får även ta del av det ganska intressanta förhållandet mellan surmulne Alec och den glittersminkade, skinnbyxklädde trollkarlen Magnus Bane. Clare har lyckats fint med karaktärerna i den här serien. Jace är Mortal Instruments version av Edward Cullen - den där 17åriga (...) killen med perfekt utseende som döljer en mörk hemlighet och lider lite sådär vackert under ytan. Jace är dock, till skillnad från Mr Cullen blond, ohyfsad och arrogant - och får vilken tjej han vill.

    Om Jace är Edward - då är väl Clary ändå Bella. Förutom att hon är stark, självständig och faktiskt kan stå emot Jaces förtrollande utseende (åt minstonde till en början). Simon, Clarys bästa kompis är den typiska nördkompisen som känns smått obligatorisk. Självklart är han förälskad i Clary. De äldre syskonen Lightwood finns också med, vackra men skräckinjagande Isabelle samt tystlåtne, plågade Alec med sin mörka hemlighet. Min favorit utanför kretsen av huvudkaraktärer är absolut Magnus, som man som tur är får se en hel del av i böckerna. Jag älskar honom, sminkad och glittrig och i regnbågsfärgade skinnbyxor säger han precis vad han tycker och anordnar fester för sin katt, Chairman Meow (ordlek på Mao Zedongs smeknamn).

    Allt som allt är jag totalt förälskad i den här bokserien. Jag gillar den första trilogin mest just nu, men då har jag ju bara läst del ett av trilogi nummer två. För de som gillar Harry Potter och Twilight är det här definitivt en bok som borde läsas, jag tror att ni kommer gilla den! För övrigt görs det just nu en film (casting pågår medan jag bloggar) som börjar filmas i januari - den väntas vara ute i slutet av 2012 eller början av 2013. Två roller har castats än så länge - Clary och Jace. De lyckliga två är Lily Collins, dotter till Phil Collins, och min favoritskådespelare Jamie Campbell Bower, känd från filmer som Harry Potter, Twilight och Sweeney Todd.




    Samlat betyg är fem av fem toasters, tio stjärnor, en guldbagge och två oscars etc etc. Nej men, läs den här serien snälla ni.

    When you are the one who lies close to me


    HelloGoodbye - Here (in your arms)

    I'm pretty fly for a Wi-Fi

    • Min älskade Mazetti är halt
    • Fransyskorna anländer om en halvtimme
    • Det är helt ostädat
    • Håret är fortfarande jätteblött
    • Bloggeen SKA uppdateras bättre
    • Hej då

    Bildbomb från den gångna kvällen


    When London falls and you're still alive



    God morgon fina människor. Idag gäller storstädning av huset - i morgon kommer det fransyskor som ska bo här i åtta dagar. Det behöver plockas i ordning en hel massa saker, dammas och putsas till oigenkännlighet. Så det är precis vad jag ska göra nu, med musiken som min enda följeslagare. Ska ta lite före och efter-bilder. Och skriva lite om upproren i England. Puss.

    Ännu en dag i Bedfordshire når sitt slut

    Får ni också känlan av att ju kortare tid det är kvar på lovet, desto längre vill man ligga i sängen och sova/läsa/titta på teve, bara för att dra ut på lovet lite lite extra. Det kanske bara är jag... eller? Nåja, det var en sån dag för mig idag. Även om jag vaknade hyfsat tidigt låg jag kvar, läste ut City Of Fallen Angels och lekte lite med min käre följeslagare, iPhonen. Resten av dagen har, som så många andras, spenderats jobbandes med webbdesign i olika former. Jag har även börjat jobba lite på min kära vän Jessicas nya header.
    Just nu sitter jag framför teven, The Good Wife slutade precis. Jag tar varje chans att få se Josh Charles, en av mina favoriter från Döda Poeters Sällskap.  och jag ska strax ner och duka för kvällens gäster.

    One night in Bangkok and the world's your oyster

    Har spenderat förmiddagen roamandes WeHeartIt och bestämt mig för att jag vill resa igen. Nununu. Vill se städer! Upptäcka platser! Vältra mig i andras kulturer! Leva livet på en helt okänd plats utan plikter. Gud vad jag vill.




    Sen bloggning från Anna

    Priset för min blivande tröja, hehe.

    Förlåt för noll uppdatering idag. Har tävlat två hästar med varierande resultat, är mycket nöjd allt som allt. Efteråt har vi haft gäster - favoritfamiljen från Manchester har varit på besök, mycket trevligt! Nu på kvällen har vi haft folk som har kollat på min ponny för möjlig försäljning. Är väldigt nöjd med dem, två jättegulliga familjer med väldigt duktiga hästtjejer.

    Just nu sitter jag och pappa och gör ett filmregister - komplett med titel, regissör, år, land, skådespelare etc etc etc. Wew! Är på film nummer nittio nu.... Har dock en massa kvar. Så nu ska vi fortsätta ett litet tag, innan det är dags att sova

    Till er Bloglovin'-användare

    Jaag la precis till bloggen, så ni som använder er av Bloglovin, nu kan ni prenumerera :)

    » Följ min blogg med Bloglovin «

    Laholmstävlingarna - Dag 2 avklarad!

    Tjeenare. Ja, då var vi hemmaoch uppfräschade efter dag två av tävlingarna. Jag red Mazetti i en Medelsvår B:4, min favoritklass. Tyvärr gick det inte jättebra idag, på grund av att min lilla älskling hade rätt ont i magen. Synd, då hon var lydigare än någonsin! Vi misstänker att vi gett henne för mycket linfröolja ett tag och att det är det som har gjort att hon får ont, så nu ska vi dra ner på det. I morgon väntar två ritter, Medelsvår B:5 med både Esprit och förhoppningsvis med en välmående Mazetti.


    Förresten, jag kom tia och placerade mig igår, så jag antar att mina föräldrar är skyldiga mig den där tröjan nu... score!

    Hej, jag vill ha dig.

    Beskåda skönheten! Nej, denna gång pratar jag faktiskt inte om Mario Gomez, utan den galet sköna (hm, förmodligen) och vackra tröjan han bär. Okej, jag hade inte tackat nej till att få hem Herr Gomez heller, men just nu är siktet inställt på denna hoodie. Den har så många rätt!

    • Den är röd - min favoritfärg.
    • Det är Bayern. För er som inte visste det, är Bayern München heliga. De är typ, det bästa laget som finns, och då jag inte ligger framför teven i tårar över hur fantastiska killarna i det Tyska landslaget är (ja, jag har faktist gråtit över dem en eller flera gånger...), då är de detta lag jag hejar på. Det är väl i stort sett samma sak, minus några spelare som till exempel Poldi och Madridistorna (Sami och Mesut).
    • You'll never walk alone. Du hörde rätt, det är Liverpools motto! Mitt favoritlag då det inte finns tyska pojkar att heja på. Nej, jag vet inte varför de har engelsmännens slogan helt plötslig, tyckte att det passade bra med Mia San Mia för oss. Fast, jag ska ju inte klaga, det blir ju liksom, en kombination av mina favoritlag i den här tröjan.
    • Men snälla, Gomez bär den. Då ska väl jag också få göra det!?

    Har visat den för mina föräldrar. They approve. Båda tyckte att den var snygg. Yes.

    Jag; Åh, kolla! (håller fram datorn mot mamma)
    Mamma: Åh! Fy vad snygg!
    Pappa: Hon menar tröjan, inte killen.
    Mamma: Jaha. Jo, men den var ockå jättesnygg.
    Jag: Det är Gomez förresten.
    Mamma: Jag har inget emot om du får hem både killen och tröjan.

    Det gick ju finfint! Har kommit överrens med mina kära päron att jag kan få den om jag blir placerad i helgen....

    Dag 1 - Avklarad

    Hej igen! Då va den första dagen avklarad, av tre. Sista klassen kändes faktiskt jättebra, börjar få ett jättefint samspel med Esprit nu. Jag låg trea när jag åkte därifrån, men det var många duktiga kvar och klassen håler på till klockan sju ikväll... Vi får se hur det slutar!

    Nu har jag fräschat upp mig, bytat till mjukisbyxor och parkerat mig framför Greys Anatomy för lite vila. I kväll gäller middag och Diamond League och uppladdning inför helgen. Jag har ju tre klasser kvar, samt två omgångar med gäster. För att inte glömma Bundesligastarten för Bayern München.

    Nu ska jag kolla vidare på Greys, Chiao!

    Mobilblogg; Laholm dag 1

    Den första klassen är avklarad och vi är på väg hem för att byta häst inför klass numero två. Medelsvår A gick över förväntan, med 63%, är jättenöjd! Jag har världens snällaste häst, även om hon ibland blir lite seg inne på banan. Men men, nu är det dags för mig att lära känna Esprit istället, har höga förhoppningar!

    Jag återkommer senare ikväll med uppdateringar från tävlingen, en önskelista samt Diamond League-snack. Kram

    Taggar dressyrtävling - Laholm nästa!

    I morgon smäller det - dags för årets Laholmstävlingar. Varje sommar anordnar Laholmsortens ryttarförening en flerdagarstävling som alltid har något för alla. I år började det redan på onsdagen (igår) och ska hålla på tills på söndag. Det har alltid varit en tradition för mig att tävla där, i år är inget undantag. För övrigt är det en av mina sista tävlingar på Mazetti, min förstahäst, på ett år. När DM är över ska jag fortsätta träna ett tag och sedan ska hon förhoppningsvis få ägna tiden åt att bli mamma för första gången! Det kommer bli så galet kul och underbart gulligt med ett föl från henne, även om jag så klart kommer sakna min bästa tävlingskompis under hennes mammaledighet.

    Nåväl, slutpratat om det. I morgon gäller alltså första tävlingsdagen för mig. Medelsvår A:1 på Mazetti och Medelsvår B:3 på Esprit lite senare. För er som inte kan så mycket om hästar men ändå lite termer: I B:3 ingår galoppombyten i språnget men inga större svårigheter, medan den svårare klassen A:1 består av galoppombyten i vart tredje språng, skolor i galopp samt halvpiruetter. Om ni inte kan något om hästar över huvud taget men ändå inte skippat att läsa den här paragrafen - låt oss bara säga att A:1 nästan svår klass och B:3 är enklare.

    Jag har turen att hästarna blir fixade av stalltjejerna och min underbara mamma - medan jag får ta hand om mina egna grejer och fokusera på tävlingen. Det är otroligt mycket som ska fixas innan en tävling - hästarna ska vara tvättade, flätade, ha rena och putsade tillbehör, ryttarna ska vara välputsade med vita ridbyxor, putsade stövlar, kavaj/frack beroende på klass, håruppsättningar ska fixas, program ska skrivas ut, mat till människor och hästar ska fixas etc. Och det är bara hälften. Hästen ska så klart vara välmående och perfekt form inför tävlingen, allting ska vara tiptop, man ska kunna dressyrprogram utantill och och och.... det där kan hålla på för alltid.

    Nu är det dags för mg att vara social med våra gäster (phew) samt putsa mina stövlar och skriva ut papper till i morgon. Vi hörs!


    I ♥ McFly

    » Lyssna på Spotify här «

    Jo, vi har ju en sådan här musikkategori på den här bloggen. Och jag råkar ju ha ett favoritband som jag inte pratat om. Även om jag inte lyssnar på/ pratar om detta band särskilt ofta längre, kommer det nog stanna längst in i mitt hjärta och vara mitt favoritband för alltid. Så, inte helt oväntat, dedikeras det här inlägget till McFly.

    Så, för ungefär två år sedan började jag lyssna och blev ett fan av det brittiska poprock-bandet McFly, bestående av Tom, Danny, Dougie och Harry. Killarna har spelat tillsammans i åtta år (Dougie började som 15åring) och har tillsammans skapat fem studioalbum (varav två listettor), två samlingsalbum och ett livealbum, haft sju singlar på förstaplatsen, fått en BRIT-award, varit med i Guinness rekordbok, varit med i en Hollywoodfilm, gjort en egen kortfilm, haft ett eget skivbolag bland annat. De jobbar även en del med välgörenet, då de inte turnerar världen över.

    Jag fastnade för deras sköna Beatles/Beach Boys/Blink-182-inspirerade stil direkt, men det som fick mig att bli ett så stort fan är nog mest tack vare deras personligheter. Alla killarna är genuint trevliga och välartade och uppskattar fördelarna med sitt jobb väldigt mycket. Förutom detta är de väldigt roliga och underhållande för alla kategorier av människorna och har alltid fötterna på marken. Jag har haft turen att träffa tre av dem, och de är verkligen otroligt trevliga mot sina fans. Jag har sett dem live sju gånger de senaste två och ett halvt åren, och förhoppningsvis ska det bli mer snart, även om jag prioriterar att se andra band live för tillfället.



    7 am, waking up in the morning

    Första dagen av vaknande före klockan halv nio idag. Eller ja, ganska precis halv nio blev det väl. Av en slump. Nåväl, jag marcherade upp direkt för att kolla på Eurosport 2 - jag älskar att de visar gamla repriser av bundesliga-matcher. I helgen sätter det igång igen!

    För övrigt har jag mest legat och läst i sängen idag, som vanligt kanske man ska säga. Lagat mat har jag också gjort, fransk kycklinggryta stod på menyn idag. Riktigt gott faktiskt, ska slänga upp receptet här på bloggen någon gång. Nu har jag eftermiddagen fri, förutom att jag ska börja förbereda mig för tävlingen i morgon. Tävlar två hästar i morgon förmiddag/middag, Esprit i MSV:B3 och Mazetti i MSV:A1. Kul! Mer om det senare dock.

    Första egobilden. Hej.


    Onsdag och två veckor till skolstart

    Onsdagen den tredje augusti. Tiden flyger. Om exakt två veckor är jag åter tillbaka i Sannarpsgymnasiets lokaler - denna gång för att påbörja mitt tredje och sista år av NaturEuropa. Jag har kollat igenom min studieplan och insett att jag har cirka hälften av kurserna kvar, åh, lycka!

    Kurserna jag kommer påbörja och/eller läsa klart i år:

    • Svenska B
    • Svenska C
    • Engelska C
    • Tyska 3
    • Tyska 4
    • Kemi A
    • Kemi B
    • Fysik B
    • Matte D
    • Matte D
    • Religion A
    • Historia A
    • Projektarbete


    Ja Jesus... Det ska iallafall bli ett riktigt kul år, framför allt då jag har studenten att se fram emot! Det finns dock en massa saker kvar att göra innan skolan kan påbörjas igen. Material måste inhandlas - nya skrivhäften behövs, material till projektarbetet ska inskaffas, redan påbörjade kurser måste repeteras, studiemiljön i rummet förbättras. Utöver det som har med skolan att göra kommer vi ha gäster vid minst 5 tillfällen, jag har en tre dagars tävling att se fram emot och två franska tjejer kommer bo här under tio dagar. Man blir trött av mindre.


    En sak i taget, idag är det fotografering av personalen på Djurkliniken som gäller eftersom jag är hemsideansvarig. Först - lunch.

    Säg hej till min nya älskling


    Anna växer upp; bilprovning nästa!

    Tjenare. Sovmorgon till elva, jätteskönt! Har även gjort om mitt medlemslkap på Pottermore, tror jag har fått tre eller fyra accounts nu... oops. Nåväl, säkert någon kompis som vill ha ett av mina. Pappa har precis ställt fram omelett på bordet, och i eftermiddag ska jag iväg och lära mig hantera min nya bil. I fall någon har missat det; jag är nybliven ägare till en mörkblå Volvo V70. Ha! Underbart. Jag har inte ens körkort ännu.

    "This is it; Team Free Will" - Supernatural

    An ex junkie, a college dropout with six bucks to his name and a fallen angel.


    Idag handlar allt om den amerikanska thriller/äventyr/drama-serien Supernatural. År 2005 började serien att sändas och i nuläget filmas säsong nummer sju. I sex säsonger har man fått följa de två bröderna Sam och Dean, som ägnar sig åt att åka USA runt och bekämpa övernaturliga varelser såsom demoner, spöken och andar. I de senare säsongerna får de även hjälp av ängeln Castiel, som gör uppror mot himmelen för att hjälpa bröderna. Det som börjar med enkla småjobb landet över utvecklas snart till ett mycket större nät av händelser som alla leder mot ett mål - jordens undergång och kampen mellan Lucifer och Michael - mellan himmelen och helvetet.


    Kort om karaktärerna;


    Sam Winchester (spelad av Jared Padalecki)
    Sam har levt utan jagandet och valt bort familjen för sina studier och sin flickvän, Jess under en låg tid. En dag återvänder Dean och kort därefter blir Sam åter indragen i jagandet. Ju längre tiden går, desto mer får Sam reda på om sitt förflutna. Det visar sig att han spelar en mycket stor roll i slaget mellan himmelen och helvetet, jordens undergång. Katastroferna radar upp sig mer och mer för Sam - det räcker inte med att han blir beroende av demonblod och startar Apokalypsen - han är även utvald till att vara Lucifer, djävulens, "vessel" (han ska alltså låta djävulen ta över hans kropp när han är uppe på jorden).


    Dean Winchester (Jensen Ackles)
    Sams äldre bror som givit upp studierna och hjälpt sin pappa att jaga i hela sitt liv. När Sam brottas med sina särskilda förmågor som han får av demonblodet, jobbar Dean på att få honom på rätt väg igen. Senare får man veta att även Dean har en viktig roll att spela i kriget mellan ont och gott, nämligen som ärkeängeln Michaels vessel. Där Sam är lugn och sansad har Dean lättare att hamna i trubbel på grund av hans något mer hetlevrade temperament och förkärlek för vackra kvinnor.


    Castiel (Misha Collins)
    En ängel som skickas från himmelen för att lyfta Dean från helvetet. Förväntas hjälpa till att få Sam och Dean att acceptera sina roller som vessels till Lucifer och Michael, men gör uppror mot de andra änglarna och hjälper bröderna i stället. Är välkänd för hur sin starka vänskap med Dean och en favoritkaraktär för många av tittarna.



    Här är ett kort klipp från femte säsongen som visar lite om seriens stil och karaktärer;
    Jag äger inte rättigheterna till vare sig filmklipp eller musik ovan. Allt tillhör CW.

    Pottermore, nudlar och värmeslag

    Ja Jesus, det är varmt idag. Iallafall om du som jag bestämmer dig för att ha dubbelpass i ridning i ett kokande hett ridhus vid lunchtid. Nåja, jag övelevde och är nu nyduschad och redo för att städa köket. Dagen började med ännu en sovmorgon, en tallrik nudlar samt en inloggning på Pottermore. Om ni inte vet vad jag pratar om, gå till Pottermore.com och läs på ordentligt!


    Jag är galet trött idag, men jag ska försöka skriva ett inlägg till, antingen om Supernatural eller om The Mortal Instruments-trilogin. Chiao!